Olimme eilen vanhemmilla syömässä ja otin tehtäväkseni tehdä jälkkärin. Halusin tehdä niin kevyen version kuin mahdollista niin että kakku olisi vielä hyvänmakuista ja onnistuin suht hyvin :)

Kääretorttupohja:

  • 2 munaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1½ dl jauhoja

Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi, lisää puol desiä kuumaa vettä ja vatkaa n. 5 min. Lisää jauhot ja leivinjauhe. Kaada jauhotettuun vuokaan. Paista reilu puol tuntia 175 astyeisessa uunissa. Anna jäähtyä. Ite leikkasin tän viel puolta pienemmäks ku tuli vähän iso mun pieneen vuokaan. Loput voi esim pakastaa.

Täyte:

  • 4 liivatelehteä
  • 2 dl kermaa
  • 200 g 5% Philadelphia
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 dl sokeria
  • 200 g maitorahkaa 0,3 %
  • 1 mango
  • 1 banaani
  • pari tippaa sitruunamehua

Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja laita syrjään. Vatkaa tuorejuusto, maitorahka ja sokerit keskenään massaksi. Kuori ja paloittele mango ja banaani, lisää pari tippaa sitruunamehua ja murskaa tehosekoittimessa. Lisää hedelmäseos tuorejuuston joukkoon. Kiehauta hieman vettä ja sulata liivatteet. Valuta liivate seokseen nopeasti sekä kermavaahto. Kaada irtopohjavuokaan jossa kääretorttupohja. Hyydytä kunnolla jääkaapissa.

Päälle:

  • 2 mangopilttiä
  • 2 banaania
  • 2 liivatetta

Viipaloi banaanit ja asettele kakun päälle. Lisää halutessa pari tippaa sitruunamehua. Sulata liotetut liivatteet kuumaan veteen ja sekoita pilttien joukkoon. Levitä pilttiseos kakun päälle ja anna hyytyä.Irrota veitsen kanssa vuoasta.