Otin ohjeen Cosmosta ja oli muuten ihan hyvä mutten yhtään tykännyt tuosta keksipohjasta. Täytyy koittaa jotai toisia keksiä ens kerralla. Ja likööriä olisi saanut laittaa enemmänki :P Alkuperäisessä ohjeessa käytettii Baileys likööriä mutta mulla oli himassa jotain hasselpähkinäkermalikööriä jonka käytin tähän :)

  • 175 g suklaakeksejä
  • 50 g voita sulatettuna

Murskaa keksit ja sekoita voi kunnolla joukkoon. Vuora irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele keksimuruseos pohjalle. Paista 180 asteisessa uunissa n. 10 min.

  • 150 g valkosuklaata rouhittuna
  • 600 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 300 g crème fraichea
  • 2 dl erikoishienoa kidesokeria (käytin ihan tavallista sokeria)
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 munaa
  • 6 cl Baileysia tai muuta kermalikööriä

Sulata puolet valkosuklaasta ja anna jäähtyä. Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi ja lisää creme fraiche, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää munat yksitellen sekä sulatettu suklaa, loput suklaasta ja likööri. Kaada keksipohjan päälle. Aseta uunin pohjalle vesiastia jotta uuni höyrystyy. Paista kakkua 50-60 min kunnes täyte on kiinteää mutta värisee hieman liikuteltaessa. Sammuta uuni ja anna kakun jäähtyä raollaan olevassa uunissa. Anna kakun jäähtyä n. 4 h ja koristele ja tarjoile :)