Tätä olen jo pitkään halunnut kokeilla ja nyt sitten tuli tilaisuus äitienpäiväksi :) Koko porukka tykkäsi kakusta joka oli tosi erilainen kuin muut mitä olen koskaa tehny ja ihana kesäisen kirpsakka, ite tykkäsin kanssa, tosi kivaa vaihtelua!

Ohjeeseen otin mallia Chocomumilta mutta tein jotain muutoksia taas. Tein tämän 24 cm vuokaan jolloin laitoin hieman liikaa keksejä mutta makuasiahan tuokin :)

Pohja:

  • 14 Digestive keksiä
  • n. 70 g voita

Murskaa keksit jauheeksi ja sekoita sulan voin kanssa. Peitä irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele keksiseos pohjalle.

Täyte:

  • 1 ps Caipirinha Drink Mix
  • 400 g maustamatonta Philadelphiaa
  • 2,5 dl vispikermaa
  • n. 3,5 dl tomusokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 isoa liivatelehteä (olen tukusta ostanut isoja liivatelehtiä joita käytän kakkuihini mutta luulisin 4 tavallista liivatelehteä olevan sama määrä)

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Notkista juusto ja lisää sokerit ja Drink mix. Kiehauta pieni määrä vettä, purista liivatteista ylimääräiset vedet pois ja sulata kiehuvaan veteen. Valuta nauhana juustoseokseen ja samalla reippaasti vatkaten. Lopuksi kääntele kerma joukkoon. Kaavi täyte vuokaan ja tasoita. Anna hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli.

Kiille:

  • 4 dl vettä
  • ½ dl lime ja sitruuna mehutiivistettä
  • 2 isoa liivatetta
  • vaaleanvihreää pastaväriä

Laita liivatteet likoamaan. Lisää mehutiiviste 3,5 dl:ään kylmään veteen ja vahvista väriä pastavärillä. Kiehauta ½ dl vettä ja sulata liivatteet siihen. Kaada värjättyyn mehuun. Kaada kiille varovaisesti hyytyneen juustokerroksen päälle lusikalla auttaen. Anna hyytyä jääkaapissa.

Kannattaa liikuttaa vuokaa oikein varovasti mutta sekään ei mulla auttanut sillä kun työpäivän jälkeen kurkkasin kakkua oli n. puolet kiilteestä valunut ulos vuoasta. Ilmeisesti mun vuoka ei vain ole tarpeeksi kiinteä. Se ei onneks ulkonäköön vaikuttanut mutta jääkaapin sain putsata :P Sama juttu mulla kävi tämän glögikakun kanssa.