Olen aivan rakastunut tuohon appelsiinituorejuustoon juustokakuissa ja niinpä päädyttiin tähän juustokakkuun ylioppilasjuhliin :) Kyllä oli ihanaa! Tämä on oma ohje ja tehty 26 cm vuokaan :)

  • n. 20 digestive keksiä
  • 100 g sulaa voita

Murskaa keksit ja sekoita voisulaan. Peitä irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele keksiseos vuoan pohjalle.

  • 200 g appelsiinituorejuustoa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 3 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 4 isoa liivatelehteä (tavallisia n. 7-8)
  • sitruunamehua
  • 5 dl vispikermaa

Laita liivatteet likoamaan. Notkista tuorejuustot sokerien kanssa. vatkaa kerma löysähköksi. Sulata liivatteet kiehuvaan sitruunamehuun ja kaada ohuena nauhana juustoseokseen. Kääntele mukaan kerma. Kaada vuokaan ja tasoittele. Anna hyytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.

  • 3 prk mangopilttiä
  • 1 iso liivate

Liota liivate ja sulata kiehuvaan vesitilkkaan. Sekoita pilttiin ja tasoittele kakun päälle. Koristele esim ananaskirsikoilla ja marsipaanikukilla :)

Lisäys: sain kummisedältäni joka on valokuvaaja ammatiltaan kuvia kakuista

c. Kari Palsila