Tämän ohjeen bongasin Mimmin keittiöstä ja ajattelin kokeilla kun kuulosti niin herkulta. Mutta. En tiedä mikä siinä on nii vaikeeta mutta mulla ei nää kahvikakut oikeen oo hanskassa! Tähän tuli aika kova ja kuiva kuori enkä oikein ollut nyt oikein tyytyväinen vaikka kyllä se maistu ihan ok:lle, miehelle maistui parikin palaa. Mimmin blogissa kakku näytti niin ihanan kostealta ja herkulliselta että kannattaa käydä kattomassa sielläkin! :)

Ohje oli aikas isolle kakulle niin puolitin tämän suosiolla :) paitsi suklaata laitoin koko levyn! Ohje on n. 2,4 l vuoalle

  • 375 g voita
  • 4½ dl sokeria
  • 5 munaa
  • 1 dl maitoa
  • 7½ dl vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 tl kardemummaa
  • 200 g minttukrokanttisuklaata

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Sekoita kuvat aineet keskenään ja lisää ne joukkoon vuorotellen maidon kanssa. Rouhi suklaa karkeiksi paloiksi ja pyöräytä joukkoon. Voitele ja jauhota kahvikakkuvuoka ja kaada taikina sinne. Paista kakku 170 asteessa n. 1 tunnin alimmalla tasolla. Tais mun kakulle olla toi vähän liikaa kun kärähti vaikka koitin sitä vähän väliä vilkuilla että kannattaa seurata :)

Heh tuo velkoinen häkkyrä esittää jonkinlaista rusettia minkä innoissani tein uutta leluani käyttäen (leikkuupyörä) seuraamatta mitään ohjeita ja siksi siitä tuli vähän epäilyttävä :P seuraaval kerral täytyy ettiä joku kunnollinen ohje