Amerikan sukulaiseni olivat käymässä ja isoäiti tilasi ison jenkkiaiheisin täytekakun. Enpä hirveästi sen enempää miettinyt mitä tekisin, lippu olisi juuri sopiva :) tätä oli hauska ja erittäin stressaava tehdä. Kakku vietiin mökille ja sen kylmään saanti oli haaste muutenki mutta kakkua hakiessani huomasin että jääkaappi oli valuttanut vettä kakun päälle, onneksi ei kermapursotusten päälle! Herkullista tämä kyllä' oli mutta pursotus on harvinaisen epäonnistunut tässä kakussa. Eipä sitä onneksi kukaan muu huomannut! :)

Säädettävässä reunavuoassa paistettu 20-25 hlö:n kakku.

 

Pohja:

  • 8 kanamunaa
  • 3 dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta

 

Vaahdota huoneenlämpöiset munat sekä sokeri ilmavaksi vaahdoksi ja sihtaa yhdistetyt kuivat aineet joukkoon. Kääntele varovasti sekaisin. Vuoraa reunavuoka leivinpaperilla ja kaada taikina siihen. Paista 200°C uunissa keskitasolla n. 45 min. Jäähdytä.

 

Ainekset:

  • 200 g Maraboun Daim-suklaata
  • 5 dl vispikermaa
  • 200 g vaniljarahkaa

 

  • 2 dl Spriteä
  • 2½ dl kermavaahtoa (+vaniljakreemijauhetta)
  • valkoista sokerimassaa, punaista ja sinistä marsipaania

 

Sulata suklaa ja anna jäähtyä. Vaahdota kerma ja lisää vaniljarahka sekä suklaa. Halkaise kakkupohja 2:een osaan. Kostuta alempi, levitä täyte ja laita päällimäinen pala sekä kostuta. Anna vetäytyä jääkaapissa 1 vrk. Levitä päälle ohut kerros kermavaahtoa ja asettele valkoinen sokerimassalevy. Muotoile lipun kuviot. Levitä reunoille tasainen kerros kermavaahtoa ja pursota kakun yläreunaan loput.