Rakastan nougaata mutta tässä voisi se maistua vähän enemmän. Tästä kakusta on myös aika paljon aikaa eikä koristelut oikein miellytä itseäni.

Pohja:

  • 4 kanamunaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta

 

Vaahdota huoneenlämpöiset munat sokerin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi kuivat aineet joukkoon ja kääntele rauhallisesti sekaisin. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista n. 30 min 190°C. Anna jäähtyä.

 

Täyte:

  • 2½ dl vispikermaa
  • 200 g maitorahkaa
  • 3 patukkaa Maraboun Dubbel nougaata
  • 1 rkl sokeria
  • 100 g tummaa suklaata

 

  • 1 dl maitoa + 2 tl vaniljasokeria
  • 1 dl kermavaahtoa
  • 1 pötkö marsipaania

 

Sulata nougat patukat ja rouhi suklaa karkeaksi paloiksi. Vaahdota kerma ja kääntele loput ainekset em järjestyksessä. Halkaise kakkupohja poikittain kahteen osaan, kostuta vaniljamaidolla. Levitä täyte alimmalle kakkupalalle ja nosta toinen päälle. Anna asettua jääkaapissa n. 1 vrk. Kuorruta kakku kevyehkösti kermavaahdolla ja sen päälle kaulittu marsipaani. Koristele marsipaanikuvioilla.