Oon nyt ihan ihastunut kaikkiin banaani juttuihin :D tää oli eka kerta kun tein tälläisen, ja tuli hyvänmakuista vaikken ollu ihan kyl tyytyväinen. Mousse ei ehtinyt yhtään kiinteytyy niin kakku lässähti kun sitä leikkas mutta hyvin se tuntui maistuvan kuitenkin. Ohje löyty chocomum:in blogista. (anteeks surkee kuva)

Banaanisuklaakakku

  •  2 isoa kypsää banaania
  • 100 g tummaa suklaata
  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia

Voitele ja korppujauhota vuoka. Kuori ja soseuta banaanit haarukalla. Murskaa suklaa. Vaahdota voi ja sokeri ja lisää kananmunat yksi kerrallaan. Lisää banaanisose. Sekoita jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, vaniljasokeri, kaneli  ja suklaarouhe keskenään ja lisää seos taikinavaahtoon. Kaada kakkuvuokaan ja paista n. 40 minuuttia 175°C uunissa. Anna kakun jäähtyä vuoassaan haaleaksi ennen kuin kumoat.

Halkaisin kakun keskeltä ja laitoin väliin Geisha moussea. Päälle vetelin valkosuklaata ja pursotukset on myös moussea.

 Geisha-mousse

  • 100 g Geishaa                                                                                                            
  • 200 g mascarponea                                                                                                  
  • 250 ml Flora vispiä