Päätin vihdoin käyttää hyllyllä lojuneet mignon konvehdit johonki ja lisäsin ne sitten muffinseihi. Ohje on tavallinen suklaamuffinsien ohje Suklaa-kirjasta johon lisäsin palan konvehtia sisään ja lopuista konvehdeista tein mignonsuklaakermavaahtoa ja voin sanoa että hyvää oli!!

Ohjeesta tulee n. 12 pientä muffinsia

  • 125 g voita
  • 1½ dl sokeria
  • 2 munaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1½ tl leivinjauhetta
  • 1/4 tl suolaa
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • 2 rkl maitoa
  • ½ tl vaniljaesanssia
  • n. 6 mignon konvehtia

Vaahdota voi ja sokeri ja lisää munat yksitellen. Sihtaa jauheet yhteen ja lisää. Lisää myös maito ja vaniljaesanssi. Puolita konvehdit. Laita puolikas ruokalusikallinen taikinaa paperivuokiin ja asettele päälle puolikas konvehti. Jaa loppu taikina vuokiin. Paista 180- asteessa n. 20 min. Annoin vielä olla 5 min jälkilämmössä kun meidän uuni on mikä on. Anna jäähtyä.

  • 2½ dl kuohu- tai vispikermaa
  • 2 rkl tomusokeria
  • 100 g suklaata sulatettuna

Käytin siis suklaana n. 6 konvehtia kun enempää ei ollut joten tein vain puolikkaan annoksen joka ei iha riittäny. Vaahdota siis kerma ja sokeri ja sulata suklaa. Anna suklaan jäähtyä enne ku lisäät sen varovast vaahdon joukkoon. Pursottele tai sivele muffinsien päälle.