Viime perjantaina oli veljeni synttärijuhlat vanhempien luona mihin pyydettii tuomaan jonkinlainen kakku. Halusin taas koittaa jotai uutta joten valitsin suklaa-kirjastani italialaisen suklaakastikekakun. Se ei ollut taas ihan helpoimmasta päästä joten lopuksi vain pohja on oikean ohjeen mukainen. Siihen kuului vanukastäyte joka epäonnistui joten valitsin siihen tuorejuustokuorrutteen :P Tosi hyvää kyllä tuli!

Pohja:

  • 50 g sulaa ja jäähtynyttä voita
  • 4 munaa eroteltuna
  • 1½ dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja

Suklaa-tuorejuustokuorrute

  • 250 g maustamatonta tuorejuustoa notkistettuna
  • 100 g sulatettua tummaa suklaata
  • 15 g voita notkistettuna
  • 1 tl vaniljaesanssia
  • 4 dl tomusokeria sihdattuna

Peitä leivinpaperilla tai voitele 23 cm:n vuoka (alkuperäisessä ohjeessa 2 vuokaa mutta yhtä hyvin kakun voi halkaista) Vatkaa keltuaiset ja sokeri kermaiseksi. Vatkaa valkuaiset puhtaassa kulhossa. Nostele valkuaisvaahto, jauhot ja voisula keltuaisseokseen. Kaada vuokaan. Paista 190 asteessa reilu 15 min, tai kunnes pinta on vaaleanruskea. Anna jäähtyä. Sekoita kuorrutteen aineet keskenään notkeaksi ja tasaiseksi seokseksi. Halkaise pohja ja levitä toiselle vajaa puolet seoksesta. Peitä toisella puoliskolla ja kuorruta kakku lopulla kuorrutteella.

Koristelussa mua huijattiin. Äiti oli aikaisemmin veikannut että Nicolas täyttää 28 ja niin muistelin itsekki. Nicolas myös vahvisti sen ja kun olin jo kuorruttanu se ilmotti et oikeesti täyttää 27. Että ens vuonna sitte kakku jossa 27 v! :)