Tämä ohje melkein sellaisenaan otettu Kinuskikissan sivuilta, jotain aineksia jätin pois (osa vahingossa :D) ja suhteutin aineet pienempään kakkuun. Kakku meni entiselle ratsastuksen opettajalleni/ äitini hyvälle ystävälle. Ennen tätä olen vain kerran tehnyt voileipäkakkua ja se ei ollut kovin kehuttava teos vaikka kaverini sitä kovin yritti kehua, joten tähän olen melko tyytyväinen! :) Kirjoitan alas alkuperäisen ohjeen.

  • 12 isoa vehnäpaahtoleipäviipaletta
  • 12 isoa ruispaahtoleipäviipaletta

Täyte:

  • 450 g lämminsavulohta
  • 250 g kylmäsavulohta
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 2 nippua tilliä
  • 2 prk ranskankermaa
  • 600 g ruohosipulituorejuustoa
  • yht. ½ tl musta- ja valkopippuria

Kostutus:

  • maitoa
     

Leikkaa lämmin- ja kylmäsavulohi pieniksi paloiksi. Purista sitruunamehu. Hienonna tilli. Leikkaa paahtoleivistä ohuelti reunat pois.

Sekoita keskenään ranskankerma ja tuorejuusto. Vatkaa kuohkeaksi (n. 5 min). Sekoita joukkoon kylmäsavulohi, sitruunamehu, n. ½ tillisilpusta ja pippurit.

Laita tarjoiluvadille tiiviisti vierekkäin kuusi palaa ruispaahtoleipää, esimerkiksi kaksi vierekkäin ja kolme peräkkäin. Kostuta maidolla. Levitä päälle täytettä. Ripottele täytteen päälle lämminsavulohta ja tillisilppua. Lado päälle vehnäpaahtoleipäviipaleet ja kostuta. Levitä päälle täytettä ja ripottele lämminsavulohta ja tilliä. Laita täytteen päälle toiset ruispaahtoleivät, kostuta ja toimi täytteen kanssa kuten edellä on kuvattu. Laita voileipäkakun kanneksi vielä vehnäpaahtoleivät ja kostuta.

Peitä voileipäkakku kelmulla. Laita päälle kevyt paino, esimerkiksi leikkuulauta ja nosta jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään.

Levitä pinnalle maidolla tai ranskankermalla ohennettua tuorejuustoa. Koristele esimerkiksi jääsalaatilla, kylmäsavulohella, kurkkukuvioilla ja pursotuksin