Tämä on nyt viimeinen mitä tarjoiltii siskon ylppäreissä, taivaallinen minttusuklaakakku jonka olen tehnyt kerran aiemmin täällä. Kirjoitan ohjeen tähän nyt kokonaisuudessaan :)

Pohja:

  • 200 g tummaa suklaata
  • 6 munaa eroteltuna
  • 150 g voita
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl piparminttuaromia

Sulata suklaa. Vaahdota lämmin voi ja lisää keltuaiset sekä suklaa. Lisää jauhot ja leivinjauhe. Vaahdota valkuaiset lisäämällä sokereita pikkuhiljaa. Kääntele valkuaisvaahto taikinan joukkoon. Kaada 24 cm voideltuun vuokaan. Paista 175 asteessa n. 45 min. Anna jäähtyä.

Kostutus ja täyte:

  • 1½ dl Frezzan chocomint
  • 200 g Maraboun minttukrokanttia
  • ½ dl kermaa

Halkaise pohja kahteen osaan. Kostuta alempi osa puolella kahvista. Sulata suklaa kerman kanssa ja levitä pohjalle. Laita toinen kakku puolisko päälle ja kostuta lopulla kahvilla.

Kuorrutus:

  • 200 g tummaa suklaata
  • ½ dl kermaa

Sulata suklaa kerman kanssa. Anna jäähtyä ihan hetken jotta suklaa hieman jähmettyy. Kannattaa kakku kuorruttaa kuitenkin suht ajoissa jotta saa tasaisen pinnan :) Itse koristelin itseväsätyillä marsipaanikukilla ja lehdillä sekä suvussa kiertäneellä ylioppilaslakilla.