Arkea piristämään väänsin voikkarin mutta halusin yrittää keventää sitä nii paljon kun pystyy ilman että maku hirveästi kärsii :) Tälläinen versio siis tällä kertaa! Oli kyllä hyvää, kiva vaan kun ei ollu niin raskasta :)

  • 1 pkt ruispaahtista
  • n. 2 dl maitoa
  • 2 pkt kevyt tuorejuustoa (ruohosipuli)
  • 1 pkt maitorahkaa tai kermaviiliä
  • 1 punasipuli silputtuna
  • ruukku tilliä silputtuna
  • 5 keitettyä munaa
  • lämminsavulohta
  • sitruunapippuria, suolaa
  • ruukku salaattia

Tähän jätin reunat paahtiksiin mutta ne voi leikkaa poiskin. Sekoita keskenään tuorejuusto ja maitorahka ja pistä siitä sivuun n. neljäsosa kuorrutusta varten. Viipaloi lohi pieneksi ja lisää. Lisää myös puolet silputusta sipulista ja tillistä. Murskaa 3 munaa ja lisää. Mausta vielä maun mukaan sitruunapippurilla ja suolalla. Asettele 4 palaa alustalle. Kostuta maidolla. Levitä kolmasosa täytteestä leipien päälle. Toista kunnes täyte loppuu niin että päällimäinen kerros on leipää. Kelmuta kakku tiukasti ja anna olla seuraavaan päivään. Tuorejuusto-rahkaseokseen voi lisätä hieman maitoa jos haluaa löysemmän. Levitä seos kakulle niin että sitä on suunnilleen joka kohdassa. Taputtele salaatinlehdet reunoille ja koristele tillillä, sipulilla ja kanamunilla.