Syysloman alkuun leivoin ekaa kertaa porkkanasämpylöitä, muualla oon niistä kovasti tykännyt ja näistäkin tuli hyviä! Tein tämän grahamsämpylöiden ohjeella joka löytyy Myllyn Paras Graham täysjyvävehnäjauho -pussin kyljestä :) Muuten en pahemmin muokannut kuin vain lisäsin porkkanaraasteen.

  • 5 dl vettä
  • 50 g tuorehiivaa tai 1½ ps kuivahiivaa
  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl siirappia
  • 5 dl grahamjauhoja
  • 7-8 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl öljyä
  • 300 g porkkanoita

Pese, kuori ja raasta porkkanat. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, siirappi ja grahamjauhot. Anna turovta n. 5 min. Alusta taikinaan vehnäjauhot, loppuvaiheessa lisää öljy ja ihan lopuksi porkkanaraaste. Anna kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi. Pyöritä taikinasta pyöreitä sämpylöitä ja asettele pellille. Anna kohota hieman. Voitele maidolla ja paista 225 asteessa 10-15 min keskitasolla.