Bongasin Leivontaa ja suklaata -blogista tälläisen fudge ohjeen ja täytyipä päästä kokeilemaan. En ikinä ennen edes kondensoitua maitoa käyttänyt joten kömmähdyksiltä ja typeryyksiltä en päässyt välttymään :D Lopputulokseen olen suht tyytyväinen, maut olivat erittäin kohdallaa kaikissa! Noi vanilja-valkosuklaat oli vaan tosi löysiä joten sain vähän öljytä paperia ennen kuin kääräisin hemut niihin :P Paras oli after eightiä muistuttava minttusuklaakonvehdit, ne olivat myös helppoja käsitellä kun niissä oli tuo suklaakuori. Appelsiinisuklaafudget olivat myös erittäin herkullisia ja nekin suht helppoja käsitella. Kondensoidun maidon kokeilin valmistaa kaikilla mahdollisilla tavoilla kun mikään ei tuntunut onnistuvan, keittämällä purkissa ja purkista ulos sekä mikroakin kokeilin. Aikamoista sähläystä!

Vaaleimmat ovat vaniljavalkosuklaata, tummimmat minttusuklaita ja keskimmäiset appelsiinisuklaita.

Mitenkään kauniilla ulkomuodolla näitä ei ole pilattu mut hei ekalla kerralla saa anteeks :)

Appelsiinisuklaafudge:

  • 1 prk kondensoitua maitoa
  • 1 appelsiini
  • 200 g maitosuklaata

Valmista maito haluamallasi tavalla esim nämä valmistin kaatamalla purkin sisällön kattilaan ja ihan pienellä lämmöllä lämmittämällä sitä aikas kauan, yli puol tuntia ehkä (?) vähän väliä sekoittaen. Kun seos alkaa hieman jähmettyä voi jo lisää sulatetun suklaan, appelsiinin raastetun kuoren ja puolikkaan appelsiinin mehut. Keittele vielä hetki koko ajan sekoittaen. Vuoraa vuoka leivinpaperilla ja öljyä pohja kevyesti niin fudge irtoaa helpommin. Kaada seos siihen ja anna jähmettyä ainakin seuraavaan päivään. Leikkaa palat ja kääri sellofaaniin.

Minttusuklaafudge:

  • 1 prk kondensoitua maitoa
  • 200 g maitosuklaata
  • 150 g tummaa suklaata
  • 1 tl piparminttuaromia

Valmista kondensoitu maito. Sekoita siihen sula maitosuklaa ja piparminttuaromi. Kaada vuorattuun, öljyttyyn vuokaan ja anna jähmettyä seuraavaan päivään. Sulata kuorrutusta varten tumma suklaa. Leikkaa fudge ensin paloiksi mutta jätä vierekkäin. Levitä päälle puolet sulasta suklaasta ohueksi kerrokseksi. Vedä veitsellä palojen rajat jotta ne on helpompi irrottaa toisistaan kovettuneena. Anna toisen puolen jäähtyä kokonaan. Irrota palat toisistaan ja kääntele ne. Levitä myös toiselle puolelle ohut kerros suklaata ja anna jähmettyä kunnolla. Kääräise paperiin. Näitä teen ehdottomasti vielä uudestaankin!

Vaniljavalkosuklaafudge:

  • 1 prk kondensoitua maitoa
  • 1 vaniljatanko
  • 130 valkosuklaata

Valmista maito ja rapsuta siihen vaniljatangon siemenet. Kaada vuorattuun, öljyttyyn vuokaan. Sulata suklaa ja levitä fudgen päälle. Vedä haarukalla niit hiukan sekaisin jos haluat vähän marmorikuviota. Seuraavana päivän leikkaa hyvin kuumalla veitsellä sillä nämä jäivät aika löysiksi ja myös ettei suklaa katkeile. Kääräise öljyttyihin sellofaanipalasiin.