Jostain syystä olen hämmästyttävän huono nykyään tekemään leipää, en vaan saa sitä syystä tai toisesta onnistumaan, joten tästä olin niiin iloinen kun tämä onnistui suht hyvin. Ainoa miinus oli että hiiva maistui vähäsen läpi. Ohjeen otin hiivaleipäjauhojen pussin kyljestä mutta lisäsin kaurahiutaleita taikinaan sekä päälle.

  • 2,5 dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl siirappia
  • reilu 1 rkl öljyä
  • 6-7 dl jauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita

 

Liota hiiva lämpimään veteen ja lisää suola ja siirappi. Lisää jauhot vähitellen vaivaten taikinaa, lisää öljy vaivauksen loppuvaihees. Peitä ja anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Riivaa taikinasta leipä, lisää kaurahiutaleet pintaan ja viillä.  Anna kohota peitettynä vielä hetki. Paista 200 asteessa n. 25 min.