Tämän ulkonäköön olin oikein tyytyväinen, esimerkki hyvistä pursotuspäivistä :D Kakku meni ristiäisiin kaverinaan mangoappelsiinijuustokakku ja tämä oli kuulemma ollut suosikki. Ohje on vanha ja uusin sen nyt tämän kakun kera.

 

Pohja:

  • 4 munaa eroteltuna
  • 225 g voita
  • 1 ½ dl + 3 dl sokeria
  • 3 dl jauhoja (4 dl perunajauhoja)
  • 4 tl leivinjauhetta
  • 1 dl maitoa
  • 2½ dl vispikermaa
  • 2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • mansikkahilloa
  • 2 banaania

Vatkaa voi ja 1½ dl sokeria vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksi kerrallaa. Lisää vehnäjauhot (jos haluat gluteenittoman version käytä perunajauhoja) ja leivinjauhe sekä maito. Vuoraa pelti leivinpaperilla ja kaada taikina siihe (olen huomannut ettei kannata jättää liian lämpimään esim uunin päälle ettei taikina löysty). Pese kulho ja vatkaimen terä ja niin että ne ovat kuivat ja viileät. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää 3 dl sokeria. Levitä ensimmäisen taikinan päälle varovasti ja mahdollisimman tasaisesti. Paista 175 asteessa n. 30 min.

Vaahdota vispikerma ja vaniljakastike erikseen ja yhdistä. Puolita kakkulevy ja levitä toiselle hillo, banaanisuikaleet sekä kermavaahtoseos. Aseta toinen puolikas varovasti päälle ja koristele esim mansikoin, kermapursotuksin, valkosuklaaraidoin ja marsipaanikukin.